5 manieren voor een relaxter leven

Drukdruk, we hebben het er maar druk mee om onze (dagelijkse) activiteiten in goede banen te leiden. Dat zorgt voor stress en dat geeft weer vaker een ongelukkig gevoel. Zonde, want dat hoeft echt niet. Met onderstaande tips kun je veel relaxter je dag doorkomen.

1: Do More Of What Makes You Happy

Ik ben er helemaal voor om vaker dingen te doen die jij wil. Voel je je vaak moe of lusteloos? Probeer dan me-time in te plannen. Zet jezelf weer op nummer 1. Ga een (half) dagje naar de sauna of plan een uurtje lezen in. Zorg dat je niet gestoord kan worden. Probeer vanaf nu ook weer goed voor jezelf te zorgen. Begin desnoods met een half uurtje me-time per dag. Zo krijg je langzaam weer meer energie. Jezelf tijd gunnen is ook goed voor het ontwikkelen van je zelfvertrouwen. Jij mag er zijn!

2: Slapen

Een goede nachtrust is van groot belang. Hoe verleidelijk het ook is om s’ avonds langer op te blijven, probeer toch jouw minimale nachtrust te pakken. Slaap is de sleutel naar een relaxt leven

3: Weg met moeten

Neem eens een week de tijd om na te gaan wat je van jezelf allemaal moet. Probeer daarbij zo volledig mogelijk te zijn. Enkele voorbeelden: ‘Ik moet altijd mijn best doen.’ ‘Ik moet dit perfect doen.’ ‘Ik moet dit examen halen.’ ‘Ik moet nu direct het huishouden doen.’ ‘Ik moet altijd bereikbaar zijn.’ Bekijk daarna het gehele lijstje. Welke dingen moeten echt en welke dingen hoeven niet? Wees kritisch, dan zal je zien dat veel dingen helemaal niet moeten, maar dat je jezelf dat hebt aangepraat.

4: Schrijf alles op

Zorg ervoor dat je altijd een notitieboekje bij je hebt, zo kun je alles opschrijven wat je te binnen schiet. Van boodschappenlijstje tot taken die moeten gebeuren. Op papier is uit je hoofd.

Maak een powerposter waarin je jezelf dagelijks herinnert aan gelukkigere en relaxtere momenten. Neem plaatjes, citaten die synoniem staan voor meer rust of plaatjes waar je blij van wordt. Een poster kun je maken van oude tijdschriften, maar je kunt er ook voor kiezen om het online te maken, bijvoorbeeld via canva.com. Dit is een handige tool waarmee je heel snel onder andere een online poster kan maken. Hang die poster ergens op zodat je er oog er dagelijks meerdere keren op valt! Veel succes en rustig aan.

You may also like

Leave a comment