7 redenen waarom je als ondernemer vandaag nog moet beginnen met bloggen!

Ben jij ondernemer en heb je een eigen website, maar merk je dat er weinig verkeer leidt naar jouw site? Ga dan vooral vaker en frequenter bloggen. Bloggen op je site is heel belangrijk en ik zal je uitleggen waarom.

Naamsbekendheid

Blogs dragen bij aan je naamsbekendheid. Men gaat jou eerder zien als een autoriteit op je vakgebied. Je laat zien dat je weet waar je het over hebt. Dit alles verhoogt jouw expertstatus. Als het over jouw vakgebied gaat, weet men dat ze bij jou moeten zijn!

Hoog in Google

Google vindt het fijn als jouw website actueel is. Als je regelmatig nieuwe content plaatst, kom jij hoger in de resultaten van Google terecht. Met bloggen kun je zorgen voor steeds weer nieuwe content. Daarnaast laat dit zien dat je site nog actueel is.

Altijd zichtbaar

In vergelijking met het plaatsen van een advertentie die maar tijdelijk zichtbaar is, kun je met een blog oneindig zichtbaar zijn op het web.

Inzicht bij onbekenden

Met een blog heb je een groter bereik. Als je een link naar je blog deelt op social media, bereikt het ook mensen die jou nog niet kennen.

Rustig

Met een blog geef je jouw lezer rustig de gelegenheid om jouw tekst te lezen op een tijdstip dat het hun uitkomt!

Groot bereik

Je kunt met een blog meer mensen bereiken dan als je jouw verhaal vertelt in een 1-op-1 gesprek.

Je houdt je kennis op pijl

Het leuke is dat je bijblijft met je kennis. Elke keer dat jij gaat bloggen moet je vaak eerst de nieuwe actuele informatie opzoeken. Dit alles is ook weer positief voor je klanten.

Weet jij nog meer voordelen van bloggen?