Lezersvraag: Waar moet ik over bloggen?

Vandaag bespreek ik de vraag van Annic (27) die werkzaam is als zelfstandig coach voor moeders.

Wekelijks schrijf ik een blog voor mijn (potentiële) klanten, namelijk moeders, maar heb soms totaal geen idee waar ik nu weer over moet schrijven.

Een hele goede vraag van je Annic. Het voert te ver om alle stappen in deze blog te vermelden, maar ik wil graag de 3 makkelijkste keywoordtools die je op ideeën kunnen brengen bespreken. Het voordeel van het gebruik van keywoordtools is dat wanneer je deze zoekwoorden gebruikt in je blog dat je dan een grotere kans hebt om jouw doelgroep aan te spreken en hoger te komen in Google.

Er zijn verschillende tools die je kan gebruiken, zoals de Moz Keywordplanner. Maar het handigst is eigenlijk gewoon het gebruik van Google Suggest.

Je herkent het vast wel. Als je iets intikt bij Google, krijg je suggesties. Tik ik in moeders, dan krijg ik suggesties als moeders mooiste en moeders en voor moeders cadeau. En wanneer ik na het woordje moeder de letter a intyp, krijg ik onder andere moeders aan het werk, etc. Het is dus handig om na elk woord een letter in te typen, want zo krijg je al veel ideeën voor je nieuwe blog.

Nog een handige tool die veel mensen over het hoofd zien, zijn de woorden die je onderaan in Google kunt vinden.

We noemen dat ook wel de Latent semantic keywords afgekort LSI.

Tik ik in werkende moeder, dan vind ik onderaan in Google werkende moeders en het huishouden, werkende moeder slecht voor het kind, etc. Nu krijg je dus een totaal van ideeën die je kan uitwerken. Hoe combineert een werkende moeder het huishouden? Etc.

Ook via Google trends kun je op ideeën komen. Met deze tool kun je kijken van welke trend er nu sprake van is. Zo zie ik als trend de luizenmoeders. Waarschijnlijk nu een trend naar aanleiding van de populaire serie de luizenmoeder. Dit is weer een zoekwoord waar je een of meerdere blog over kan schrijven.

Zo zie je dat je met handige tools op veel ideeën kan komen.